keskiviikko 30. elokuuta 2017

Esteratsastuksen teoriaa

Tämäkin postaus on ollut Seppälän leiristä asti luonnos kansiossa, mutta nyt on aika saattaa loppuun tämä postaus. Postauksen kuvat ovat vanhoja esteratsastus kuvia. Tiedot ovat lähes suoraan Katariina Tiihosen teoria tunnilta.






Käynti.
Puomien väli 60-80cm. Hevosen pystyttävä kulkemaan rennosti puomien yli. Harjoitus voi olla suoralla tai kaarevalla uralla. Toimiva harjoitus esimerkiksi passikäyntiin pyrkivälle tai käynnin tahdin parantamiseksi.

Ravi.
80-130cm väleinä. Voi käyttää kavaletteja tai korottaa puomien toista päätä. Välit harjoitukseen sopiviksi. Lyhyet välit nostavat ja pidemmät venyttävät askeleita. Hevosen on pystyttävä liikkumaan harjoituksen läpi tasapainossa.

Laukka.
In and out 2,5-3,5m. Yksi askel 6m (5-7m). Kaksi askelta on 9m(8,5-10,5m). Kolme askelta 12m (10-14m). Neljä askelta 16m (12,5-17,5m). Viisi askelta 19m (15-21m). Kuusi askelta 22m (17,5-24,5m). Suluissa jälkimmäisenä olevat metrimäärät ovat normaaleja sarja ja suhteutettuja estevälejä. Voi tehdä myös kavaletteina.

Hevosen keskimääräinen laukkaaskeleen pituus on 3,5m. Puomeilla kuitenkin välinä on hyvä olla 3m, koska ei tule väliä lyhentävää hyppykaarta. Askelpituus vaihtelee ratsun koon mukaan ponin noin 2,5m-hevosen noin 3,5m. Askelpituus vaihtelee myös ratsun koulutustaso mukaan. Muista myös ottaa aina huomioon esteillä hyppykaaret.

Yleistä.
Puomit on sijoitettava siten, että on mahdollista lähestyä niitä hyvässä tasapainossa. Jos yhdistät eri askellajien puomeja jätä väleihin riittävästi tilaa siirtymisien ratsastamiseen. Muokkaa puomi välejä harjoitukseen annettujen mittojen puitteissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Käytän kommenttien valvontaa eli älä turhaa laita useaa samaa kommenttia.