lauantai 8. lokakuuta 2016

Kisa valmistautumista




Voin nyt kertoa ainakin mitä meidän kisoihin valmistautumiseen kuuluu, vaikka emme ole vielä rutiinia saaneet tiedän pääpiirteittäin meille sopivan valmistautumisen.

Edellisenä päivänä ratsastan Neilikan kunnolla kisojen vaatimalla tavalla. Esteille kavaletti tai puomi jumppaa, jos ei ole mahdollista niin sileällä avut kunnolla läpi. Koulukisoihin yritämme kokeilla edellisenä päivänä ratsastaa avut kunnolla läpi ja herkistellä hevonen. Edellisenä päivänä ei ihmeitä tietenkään saa aikaan.

Varusteiden osalta puhdistan käyttöön tulevat varusteet edellisenä päivänä, pois lukien kisatavarat, jotka aina puhtaina. Kauempana oleviin kisoihin mennessä edellisenä iltana laitan kopin kuntoon. Katson myös, että ratsu on puhdas jo edellisenä iltana.

Kisa-aamuna menen ajoissa tallille. Huolehdin hevosen puhtaudesta ja tarvittaessa laitan letit kuntoon. (Sykeröitä voin tehdä edellisenä iltana jo.) Verryttelyyn varaan noin 45minuuttia kävelyineen.

Kaiken pelon ja jännityksen jälkeen on aika mennä radalle osoittamaan taitonsa. Koulukisoihin mennessä olen onneksi vielä ainakin saanut jännityksen pysymään hyvänä asiana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Käytän kommenttien valvontaa eli älä turhaa laita useaa samaa kommenttia.